tisdag 19 juli 2011

Indisk köttfärssås

6 port.

600 g blandfärs
2 morötter
200 g vitkål
1 stor gul lök
1 chili
1 msk köttbuljongpulver (eller 1 tärning)
3 tsk curry
1 tsk kanel
2 tsk torkade limeblad
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
Salt, svartpeppar

Skala och skär morötterna i små tärningar. Hacka vitkålen. Finhacka löken och dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna tillsammans med köttbuljongpulver (eller smulad tärning), kanel, curry och limeblad i olja i en stekpanna. Lägg över grönsakerna i en stekgryta.

Fräs köttfärsen i olja i stekpannan, krydda med salt och svartpeppar. Lägg över färsen i grytan med grönsaker. Häll på kokosmjölk och vatten. Småkoka under lock i 20 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar