tisdag 3 april 2012

Orden borde och måste

Min skrynkeltant sa något sist jag var där. "Det finns inget som heter borde i DBT. Antingen gör man det eller så gör man det inte. Och ska man göra det så ska man göra det så mindfullt som det bara går." Jag förmodar att detsamma gäller om man inte väljer att göra något. Att man fattar ett bra beslut och inte ältar det även om man har bestämt sig.

Jag tycker ordet borde är väldigt fult, det är måste med. Det är inte ofta man verkligen måste göra något om man inte vill och visst, ibland borde man kanske göra saker. Men tar man mindfulla beslut så kanske det inte blir lika förlamande som jag ofta känner att saker kan bli. Jag helt låser mig inför måsten och borden.

Men om man istället för "Jag måste städa." tänker "Jag vill städa och ha det fint." eller "Jag borde gå en promenad." istället "Det vore trevligt med en promenad!".

Med positiv inställning kommer man längre eller hur? Men jag har svårt med det för jag känner mig så rädd. Om saker går 'för' bra så kommer de snart gå käpprätt åt helvete. Men kan man verkligen gå genom livet och tänka så?

1 kommentar:

  1. Det är bara du som bestämmer hur mycket lycka du får lov att ha. Andra människor kan ju vara hur lyckliga som helst. När är det -för- bra? Och OM det nu skulle gå åt helvete efter att du haft det bra, är det så farligt? Jag menar, du hade i alla fall det bra. Men tänker du så som du gör så kommer du ju inte ens få ha det bra en stund, liksom. Men jag gillar ditt sätt att tänka här ändå. Du tänker på hur du tänker, precis som jag försöker göra. Det är en början! VI ÄR STARKA BRUDAR SOM KAN GÖRA VAD FAN SOM HELST! KRAM!!

    SvaraRadera