lördag 3 september 2011

Familjen Undins vardagslimpa

  1. Blanda en kub jäst med 3 msk socker och 2 msk salt.
  2. Tillsätt 6 dl ljummet (ej varmt) vatten och rör om.
  3. Rör ned mjöl tills du har en "bra deg". Först rör man, sedan kan man knåda med händerna tills det känns vettigt och inte för kletigt. 
  4. Låt jäsa i 1 timme
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till två limpor. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. 
  6. Om du vill kan du pensla med lite vatten och ha på frön, men det går bra utan både vatten och frön.
  7. Grädda på 225 grader i 10-15 minuter och sänk sedan till 175 grader och         låt de stå inne i ytterligare 25-30 minuter.
  Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar