- Ät tre planerade huvudmål och två eller tre planerade mellanmål dagligen.
- Tidpunkten när du ska äta ska styras av din planering, inte av hunger eller sug.
- Låt det inte gå längre än 3-4 timmar mellan varje måltid.
- Hoppa inte över någon måltid.
- Gör ditt bästa för att inte äta mellan de planerade målen.
- Om du skulle råka äta mellan de planerade målen är det viktigt att du återgår till det du planerat så fort som möjligt.
- Bestäm varje morgon när du ska äta. (se mat och sov-klockan)
Några tips som kan underlätta
- Begränsa ditt ätande till speciella platser i hemmet.
- Var koncetrerad (medvetet närvarande) när du äter.
- Ha bara den portion tillgänglig som du bestämt.
- Tugga noga.
- Tvinga dig att lägga ner besticken mellan tuggorna.
- Ta en paus under måltiden.
- Kasta bort matresterna (frys in maten direkt), så att du inte tar för dig när du dukar av.
- Stå på dig när andra försöker övertala dig att äta mer än du bestämt.
- Planera hur mycket du ska äta när du äter ute.
- Begränsa ditt förråd av "farlig" mat, framförallt i början.
- Ha tillräckliga mängder av "säker" mat hemma.
- Planera dina inköp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar