Frukost
2dl filmjölk eller yoghurt
3/4dl flingor eller müsli
alt.
1 port havregrynsgröt
2dl mjölk
+
2 skivor bröd
2 tsk bregott
2 pålägg
2 skivor grönsaker
Lunch/Middag
1 portion kött, fisk, korv eller 2.5dl kokta bönor/2 qournfiléer
1 msk smör till matlagning
3 st potatisar, 2.5dl pasta eller 2dl ris (kokt mängd)
1 portion grönsaker (ca 100g)
1 dl sås
1 skiva bröd
1 tsk bregott
Mellanmål/Kvällsmål
(förslag)
1.
1 skiva bröd
1 tsk smör
1 pålägg
1 skiva grönsak
2dl filmjölk el yoghurt
2.
2.5dl fruktsallad
1dl filmjölk el yoghurt
1 msk nötter
3.
Smoothie (½ banan, ½dl hallon och 1½dl yoghurt) Med en smörgås med smör, pålägg och grönsak
4.
Fruktsallad med nötter och keso
5.
En smörgås med filmjölk
6.
Ett glas nyponsoppa/blåbärssoppa
2 skorpor med smör och ost
7.
En varm macka med skinka, ost och tomat + ett glas juice
8.
En frukt och ett glas yoghurt
9.
Gröt med bär och mjölk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar