tisdag 19 juli 2011

Fetaostbullar

4 port.

½dl olivolja
25g färsk jäst
2.5dl mjölk
1 tsk salt
7.5dl dinkelmjöl

Fyllning
200g fetaost i tärningar
50g ruccola

Tillagning
1. Värm olja och mjölk till 37 grader. Häll över i en stor bunke. Smula ner jäst.
2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk och låt jäsa till dubbel storlek.
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platt ca 20 x 40 cm. Lägg ruccola. Lägg ut fetaosttärningar.
4. Rulla ihop degen. Skär 2 centimeters bullar. Lägg på smörad ugnsplåt. Sätt ungnen på 250 grader.
5. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar