- Blanda en kub jäst med 3 msk socker och 2 msk salt.
- Tillsätt 6 dl ljummet (ej varmt) vatten och rör om.
- Rör ned mjöl tills du har en "bra deg". Först rör man, sedan kan man knåda med händerna tills det känns vettigt och inte för kletigt.
- Låt jäsa i 1 timme
- Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till två limpor. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
- Om du vill kan du pensla med lite vatten och ha på frön, men det går bra utan både vatten och frön.
- Grädda på 225 grader i 10-15 minuter och sänk sedan till 175 grader och låt de stå inne i ytterligare 25-30 minuter.
lördag 3 september 2011
Familjen Undins vardagslimpa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar